اقدامات قبل از قطع عضو تا زمان ساخت پروتز
لطفاً توجه داشته باشید که این مقاله، بر اساس تجربیات سالها و منابع قابل اعتماد تدوین شده است و اگرچه اطلاعات در اینجا مفید است، اما برای تصمیمگیری نهایی برای قطع عضو، به مشاوره حضوری با پزشک متخصص ارتوپد توصیه میشود.
نکته بسیار مهم: در کلینیک پیکره خدمات عمل قطع عضو انجام نمیشود و فقط پس از قطع عضو پروتز مصنوعی برای فرد ساخته میشود.
فهرست مطالب
انتخاب مرکز ارتوپدی فنی: قدمی مهم در راه بهبودی
بعد از قطع عضو، انتخاب مرکز ارتوپدی فنی مناسب میتواند تأثیر زیادی در فرایند ساخت پروتز و بهبودی شما داشته باشد. خدمات زیادی در پیکره ارائه میشود که این خدمات با توجه به کارشناسان با تجربه و تجهیزات بروز با بهترین کیفیت ارائه میشوند. افرادی که کلینیک ارتوپدی فنی پیکره را انتخاب میکنند، عضو یک جامعه بزرگتر میشوند که متعهد بهسلامت، شادی و رفاه مداوم خود هستند.
دریافت وقت آنلاین از کلینیک پیکره مشهد
آمادگی برای قطع عضو: گامهای مهم قبل از عمل
اگر شما یا عزیزانتان قصد قطع عضو را دارید، مهم است که با تیم پزشکان خود، به ویژه جراح ارتوپد، مشورت کنید. سوالاتی درباره خطرات، نحوه جراحی، درد پس از عمل و فرایند بهبودی از جمله مواردی هستند که قبل از تصمیمگیری باید مورد بحث قرار گیرند.
سوالات قبل از قطع عضو
سوالات متداول شامل موارد زیر باشد:
خطرات:
- خطرات عمدهای که با این جراحی باید در نظر گرفت چیست؟
- چه اقدامات احتیاطی برای به حداقل رساندن این خطرات انجام میشود؟
- با توجه به خطرات، آیا قطع عضو بهترین راه حل است؟
روش:
- جراحی چقدر طول میکشد؟
- چه نوع بیهوشی استفاده خواهد شد؟
- چه اقداماتی برای کاهش واکنش به بیهوشی انجام میشود؟
درد:
- بعد از جراحی چه نوع دردی را باید انتظار داشت؟
- برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت مدیریت درد چیست؟
بهبودی:
- بعد از عمل، بیمار چقدر باید استراحت کند؟
- چه مدت در اتاق ریکاوری هستید؟
- چه مدت پس از جراحی به مراقبت از بیمار نظارت خواهید کرد؟
- بخیهها چه زمانی برداشته میشوند؟
مشاوره قبل از قطع عضو با تیم پروتز و توانبخشی شما
مشاوره قبل از عمل با تیم ساخت پروتز، فرصتی است تا در مورد سبک زندگی، اهداف و نیازهای شما صحبت شود. این ارتباط به شما کمک میکند تا با چگونگی زندگی با پروتز و فناوریهای مصنوعی آشنا شوید.
فیزیوتراپی قبل از قطع عضو: آمادگی فیزیکی برای بهبودی
آمادگی فیزیکی قبل از عمل، باعث بهبود قدرت و انعطافپذیری اندامهای باقیمانده میشود. فیزیوتراپی قبل از عمل میتواند به شما یا خانوادهتان نشان دهد چگونه خود را برای قطع عضو آماده کنید. فیزیوتراپ همچنین میتوانند راههایی را برای تقویت سایر قسمتهای بدنتان پیشنهاد کنند، مانند حالت دادن به اندام غیرمسلط برای افزایش استفاده در صورت برداشتن اندام غالب.
انواع محل قطع
قطع عضو چه زمانی و چرا انجام میشود؟
شایعترین دلیل قطع عضو، جریان خون ضعیف است که در صورت عدم درمان میتواند باعث عفونت جدی و مرگ بافت شود. قطع عضو معمولاً قبل از اینکه اندام یا ناحیه آسیبدیده خطرات جدی برای سلامتی بیمار ایجاد کند انجام می شود.
دلیل سطوح مختلف قطع عضو چیست؟
سطح آمپوتاسیون اصطلاحی است که محل قطع عضوی از بدن را توصیف میکند که توسط پزشک قبل از عمل قطع عضو تعیین میشود. سطح آمپوتاسیون نشان میدهد که چه نوع پروتزی برای فرد قطع عضو مناسبتر است. معمولاً از متخصصان پروتز با تجربه برای تعیین سطح قطع عضو مشورت گرفته می شود.
انواع محل قطع اندام فوقانی
انواع مختلفی از قطع عضو فوقانی وجود دارد و هر نوع قطع عضو میتواند بر نوع وسیله مصنوعی یا فناوری پروتزی که در نهایت انتخاب میکنید تأثیر بگذارد.
قطع اندام فوقانی چیست؟
قطع اندام فوقانی برداشتن بخشی از دست تا سطوح مختلف (حداکثر تا کتف) است. قطع بازوها یا دستها میتواند ناشی از ضربه، عفونت، بدشکلیهای هنگام تولد و سرطان یا سایر بیماریها باشد.
بسته به سطح قطع اندام فوقانی، بازو، دست و انگشت، گزینههای پروتز و توانایی شما در استفاده از فناوریهای خاص پروتز میتواند بسیار متفاوت باشد.
انواع قطع عضو فوقانی
- قطع عضو متاکارپال
- کل دست و مفصل مچ
- قطع عضو ترانس شعاعی
- از دست دادن آرنج
- بازو
- شانه
- کتف
پروتز های اندام فوقانی
پس از قطع عضو اقدام به ساخت پروتز با توجه به محل قطع انجام میشود شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر درباره آن به مقاله انواع پروتز اندام فوقانی مراجعه نمایید.
انواع قطع اندام تحتانی
در اندام تحتانی قطع در بخشهای متنوعی انجام میشود که با توجه به عملکرد مهم آن در راه رفتن و کارهای روزمره این نوع قطع مشکلات زیادی برای فرد به وجود می آورد.
انواع محل قطع اندام تحتانی
قطع اندام تحتانی میتواند از:
- قطع از لگن
- قطع از بالای زانو
- قطع از زانو
- قطع از زیر زانو
- قطع از مچ
پروتز های اندام تحتانی
پس از قطع عضو اقدام به ساخت پروتز با توجه به محل قطع انجام میشود شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر درباره پروتزهایی که برای قطع اندام تحتانی انجام میشوند به مقاله انواع پروتز اندام تحتانی مراجعه نمایید.
اعضای زیبایی
در بعضی موارد قطع عضو به صورتی است که عضو قطع شده عملکرد زیادی نداشته؛ ولی ظاهر فرد را تحت تأثیر قرار می دهد و در این موارد فرد نیاز به ساخت پروتز زیبایی دارد.
انواع پروتز زیبایی
- انگشت مصنوعی به خصوص انگشت مصنوعی دست
- چشم مصنوعی
- گوش مصنوعی
- دست زیبایی
- پا زیبایی
برای اطلاعات بیشتر درباره پروتز های زیبایی میتوانید به مقاله ساخت انواع پروتزهای زیبایی مراجعه نمایید.
بعد از قطع عضو
بلافاصله پس از قطع عضو، تمرکز به سمت بهبودی و بهبودی اندام باقیمانده شما تغییر خواهد کرد. مرحله بهبودی گام مهمی برای شروع توانبخشی شما و در نهایت مجهز شدن به پروتز عضو مصنوعی است.
پس از قطع عضو: گامهای اصلی در بهبودی
بلافاصله پس از عمل، تمرکز بر روی بهبودی و بهبودی اندام باقیمانده شما متمرکز میشود. پروتز مناسب و استفاده بهینه از آن، جزء مهمی از این فرایند توانبخشی است.
پس از قطع عضو، فرایند بهبودی بستگی به نوع و محل قطع عضو دارد. در ادامه برخی از نکات کلیدی پس از قطع عضو ذکر شده است:
روند بهبودی: پس از عمل جراحی، روند بهبودی آغاز میشود. این مورد شامل استراحت و مراقبت در بیمارستان است.
زهکشی: پس از عمل، از یک لوله زهکشی برای خروج خون و مایعات استفاده میشود تا زخم بهبود یابد.
مدت زمان بستری: معمولاً بین ۲ روز تا ۱ هفته در بیمارستان بستری میشوید. این مدت به نحوه بهبودی و نوع جراحی بستگی دارد.
حفظ موقعیت مناسب: در مراحل اولیه، حفظ موقعیت مناسب در بیمارستان مهم است تا عضلات و مفاصل سفت نشوند.
بانداژ و فشرده سازی: بانداژها به طور منظم عوض میشوند و فشرده سازی برای تسهیل در بهبودی و کاهش درد استفاده میشود.
تمیز کردن و مراقبت از پوست: پوست اطراف قطع عضو باید به دقت تمیز و مرطوب نگه داشته شود تا از لکهها و خشکی جلوگیری شود.
نحوه انتخاب پروتز
بر اساس میزان بهبودی شما، تیم درمانی شما تعیین میکند که چه زمانی به اندازه کافی بهبود یافتهاید و چه زمانی اندام باقیمانده شما به شکل مناسبی شکل گرفته و برای مرحله توانبخشی آماده شده است. تنها در این صورت میتوان فرایندهای توانبخشی فشرده را با خیال راحت آغاز کرد. در توانبخشی، یاد خواهید گرفت که چگونه به درستی از اندام باقیمانده و سایر قسمتهای بدن خود که برای بهبودی کامل حیاتی هستند، مراقبت کنید. بخشی از فرایند توانبخشی همچنین شامل تناسب با یک پروتز مخصوص طراحی شده (و احتمالاً یک پروتز موقت) و یادگیری نحوه استفاده از آن است.
خدمات پروتز بسته به مدت زمان بهبودی میتواند از ۲ هفته پس از جراحی شروع شود. در برخی موارد، پروتز فوری پس از عمل ممکن است مناسبترین باشد. در حالت ایدهآل، باید سعی کنید تا ۳۰ روز پس از جراحی شروع به استفاده از پروتز کنید که به شما امکان میدهد سریعتر با استفاده از وسیله ساخته شده سازگار شوید.
انتخاب بر اساس سبک زندگی
اعضای انسان ساختارهای پیچیدهای هستند، برای هر سطح قطع عضو، ما اغلب چندین دستگاه پروتز را برای رفع نیازهای فرد توصیه میکنیم. توصیه میکنیم تا هر فرد بهترین ابزار را برای شغل یا فعالیتی که در آن درگیر است انتخاب کند تا بهترین نتایج ممکن را داشته باشد.
سوالات متداول
ما همیشه سوالاتی داریم. در زیر فهرستی از برخی از موضوعاتی است که بیشترین سوال را در مورد آنها مطرح شده است.
چه مدت طول می کشد تا پس از قطع دست بهبود پیدا کنید؟
به طور متوسط، یک تا دو ماه پس از جراحی طول میکشد تا به طور فیزیکی پس از قطع دست بهبود پیدا کنید. استفاده از اندام مصنوعی جدید شما ممکن است یک هفته پس از وقوع قطع عضو آغاز شود.
هزینه قطع یک دست چقدر است؟
هزینهها بسته به بیمارستان، بیمه و جراح شما متفاوت است. اگر بیمه شما آن را پوشش دهد، ممکن است بخشی از کل مبلغ را بپردازید، که در این مورد باید با بیمه خود مذاکره کنید.
جراحی قطع عضو چقدر طول میکشد؟
اکثر قطع عضوها به ۲ تا ۱۰ روز در بیمارستان نیاز دارند . طول عمل میتواند بسیار متفاوت باشد و هر گونه عارضهای ممکن است این جدول زمانی را افزایش دهد.
مرکز ساخت پروتز در مشهد
کلینیک پیکره به عنوان یکی از برترین مراکز ساخت پروتز در مشهد به دلیل استفاده از کارشناسان و تجهیزات به روز این امکان را به شما می دهد که انتخاب های متنوعی داشته باشید که گزینه بسیار خوبی برای افرادی که پس از قطع عضو نیاز به ساخت اعضای مصنوعی دارند می باشد.
کلینیک ارتوپدی پیکره
URL: https://peykare.com
کلینیک پیکره
کلینیک پیکره یکی از بهترین مراکز ارتوپدی فنی در شهر مشهد برای ساخت انواع ارتز و پروتز