جامع‌ترین مرکز ساخت بریس بلند کافو (KAFO)

۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ 0
knee-ankle-foot-orthotics.jpg

فرض کنید برای راه رفتن نیاز به عصا دارید. حالا تصور کنید عصایی وجود دارد که کل پای شما را در بر می‌گیرد و از ران تا مچ پا و کف پا را حمایت می‌کند این دقیقاً همان کاری است که بریس KAFO انجام می‌دهد.

بریس بلند پا کافو (KAFO) که مخفف (Knee-Ankle-Foot Orthosis) است به عنوان یک وسیله کمکی برای افرادی که با مشکلات عصبی عضلانی، بد شکلی، ناتوانی حرکتی و آسیب‌دیدگی‌ اندام تحتانی مواجه هستند، طراحی شده است. همان‌طور که گفته شد این بریس از مفصل ران تا مچ پا را پوشش می‌دهد که با محدود کردن حرکات به تثبیت، کنترل بیشتر و حمایت از مفاصل زانو و مچ پا کمک می‌کند.

بریس‌های KAFO سفارشی ساخته می‌شوند و بر اساس نیازهای فردی هر بیمار طراحی می‌گردند البته باید ابتدا توسط دکتر ارتوپد تجویز شوند و سپس برای ساخت با نسخه به کلینیک ارتوپدی فنی مراجعه نمایید. هدف از استفاده بریس KAFO بهبود عملکرد مفصل، برگشت بیمار به فعالیت روزمره و تحمل وزن در حین راه رفتن می‌باشد.

دریافت وقت آنلاین از کلینیک پیکره مشهد

در حال بارگذاری ...

اهداف از ارتز KAFO

ساخت بریس KAFO با هدف‌هایی از جمله کاهش درد مفاصل، بهبود ترازبندی مفصل، جلوگیری از حرکات اضافی مفصل، کنترل ناپایداری مفصل و اطمینان از تحرک و راحتی اندام طراحی می‌شود. علاوه بر این، برای افرادی که با مشکلاتی مانند نوروپاتی و کوتاهی یا کانتراکچر عضلات مواجه هستند، استفاده از بریس KAFO می‌تواند به حفظ تعادل، جلوگیری از افتادن، کمک به کشش عضلات و افزایش دامنه حرکتی کمک کند.

بریس کافو kafo برای کودکان

کاربرد و دلیل استفاده از بریس KAFO

بریس KAFO برای افرادی که با مشکلاتی مانند فلج اندام تحتانی، ضعف عضلات، آرتروز زانو، ناپایداری زانو، آسیب‌دیدگی‌های رباط صلیبی و مشکلات عصبی عضلانی مثل ام‌ اس (مولتیپل اسکلروزیس)، فلج مغزی، سکته مغزی مواجه هستند بسیار مفید است. این بریس می‌تواند بهبود عملکرد مفصل، تحمل وزن در حین راه رفتن و افزایش تعادل و ثبات را فراهم کند. علاوه بر این، بریس KAFO برای مشکلات زیر نیز مؤثر است:

  • آسیب‌های نخاعی سطوح پایین کمری
  • بد شکلی مفصل زانو
  • کانترکچر عضلات زانو
  • سفتی عضلات همسترینگ
  • دیستروفی عضلانی
  • کوتاهی اندام تحتانی
  • انحرافات زانو و مچ پا
  •  ناتوانی حرکتی
  • آسیب دیدگی تاندون
  • بعد از جراحی مفاصل

استفاده از این بریس بهبودی چشمگیری در کیفیت زندگی این افراد ایجاد می‌کند و به آنها کمک می‌کند تا با اعتماد به نفس و استقلال بیشتری راه بروند و فعالیت‌های روزمره خود را انجام دهند.

کاربرد ارتز kafo

مزایا و معایب بریس KAFO

مزایای بریس KAFO به نوع و شدت مشکل بیمار، نوع بریس و نحوه استفاده از آن بستگی دارد ولی به طور کلی چند مورد از مزایای آن عبارت‌اند از:

  • کاهش درد و التهاب: با کاهش فشار و فراهم کردن حمایت برای مفاصل، درد و التهاب مفاصل را کاهش می‌دهد.
  • جلوگیری از عوارض: استفاده از بریس KAFO می‌تواند از بروز عوارضی نظیر آرتروز، زخم بستر و مشکلات قلبی عروقی جلوگیری کند.
  • جلوگیری از آسیب‌های ثانویه: با حمایت از مفاصل و اندام تحتانی، از بروز آسیب‌های ثانویه مانند پیچ خوردگی مچ پا یا آسیب زانو جلوگیری می‌کند.
  • کاهش خستگی: با کاهش فشار بر عضلات، خستگی بیمار را در هنگام راه رفتن و فعالیت‌های روزمره کاهش می‌دهد.
  • بهبود عملکرد و افزایش دامنه حرکتی: ایجاد راحتی برای فرد در هنگام انجام امور روزمره، بهبود تراز اندام و حتی در برخی موارد بریس KAFO می‌تواند به افزایش دامنه حرکتی مفاصل کمک کند. (در عین حال از حرکات اضافی مفصل جلوگیری می‌کند)
  • بهبود الگوی راه رفتن: استفاده از بریس KAFO می‌تواند به فرد در داشتن الگوی راه رفتن ایمن و کارآمدتر کمک کند
  • تسریع در روند درمان توان‌بخشی بیماران
این مطلب را هم بخوانید  ساخت کلاه فرم دهی سر نوزاد با پرینتر سه بعدی(هلمت)

مزایا و معایب بریس های kafo

معایب بریس KAFO عبارت‌اند از:

  1. گران بودن: بریس های KAFO به دلیل ساخت توسط کارشناس ارتز و پروتز نسبت به محصولات آماده هزینه‌ بیشتری دارد که این موضوع می‌تواند برای برخی افراد دسترسی به این بریس را محدود کند. (برای اطلاع از پوشش بیمه با شرکت بیمه خود مشاوره کنید)
  2. عدم تناسب: ممکن است بریس KAFO به درستی با بدن بیمار تطابق نداشته باشد، که این موضوع می‌تواند باعث ناراحتی و عدم راحتی در استفاده از آن شود. البته این مورد در صورتی رخ می دهد که بریس KAFO از روی قالب آماده یا در مراکز غیر استاندارد ساخته شود، در کلینیک پیکره ما سابقه ساخت بریس KAFO برای بیماران زیادی داریم که این کار با قالب‌گیری دقیق انجام می‌شود و اگر مشکلی نیز وجود داشته در مرحله پروو توسط کارشناس کاملا برطرف شده و تمامی بیماران با رضایت کامل پروسه درمان خود را آغاز می کنند.
  3. کاهش قدرت عضلات: استفاده طولانی‌مدت از بریس KAFO ممکن است منجر به کاهش قدرت و استحکام عضلات شود، زیرا بدن به دلیل وجود حمایت خارجی از بریس، کمتر به تمرین و تقویت عضلات احتیاج دارد به همین علت باید با دکتر ارتوپد خود در ارتباط باشید تا پروسه درمان و استفاده از بریس به صورت کامل به شما شرح داده شود.

انواع بریس بلند KAFO

بریس‌های KAFO دو دسته اصلی دارند که با توجه به محدودیت آنها است تقسیم شده که با توجه به تجویز دکتر ارتوپد و تشخیص کارشناس ارتوپدی فنی  از نیازهای بیمار و شرایط جسمی وی طراحی و انتخاب می‌شود.

بریس‌های KAFO استاتیک (بدون مفصل)

۱. بریس‌های KAFO استاتیک (بدون مفصل):

این نوع بریس‌ها دارای مفصل نبوده و حرکت مفصل زانو و مچ پا را کاملاً محدود می‌کنند و از بروز انحرافات جانبی جلوگیری می‌کند که معمولاً برای افرادی که هیچ کنترلی روی حرکات اندام تحتانی ندارند، تجویز می‌شوند.

بریس‌های KAFO داینامیک (با مفصل)

۲. بریس‌های KAFO داینامیک (با مفصل):

این نوع بریس‌ها دارای مفصل تنظیم شونده هستند که از مدل بدون مفصل دامنه حرکتی بیشتری دارد و به زانو اجازه می‌دهند تا در حین راه رفتن خم و راست شوند و در صورت نیاز به اعمال محدوده خاص (با توجه به شدت مشکل و نیاز فرد) نیاز به مدل قفل دار هستند تا در زاویه خاصی خم شود. این مدل برای افرادی که مقداری کنترل روی حرکات اندام تحتانی دارند مناسب‌تر است به خصوص در زمان ایستادن و قدم برداشتن.

بریس‌های KAFO برای حمایت مچ پا معمولاً دارای رکاب هستند یا به کفش متصل می‌شوند تا حمایت لازم برای مچ پا فراهم شود که تشخیص این مورد به کارشناس ارتوپد فنی بستگی دارد که در صورت نیاز، کارشناس بریس KAFO را به کفش ارتوپدی متصل می‌کند تا حمایت و اصلاح مورد نیاز را با توجه به ویژگی‌های کفش و استقامت آن برای بیمار فراهم کند.

ساخت بریس بلند KAFO

فرایند ساخت بریس‌های KAFO برای هر بیمار به صورت اختصاصی صورت می‌گیرد و شامل مراحل زیر می‌شود:

این مطلب را هم بخوانید  اسکن و پرینت سه بعدی برای ساخت ارتز و پروتز

ارزیابی

کارشناس ارتوپد فنی، با معاینه بیمار، نیازهای او را به طور دقیق مشخص می‌کند. این ارزیابی شامل بررسی نوع و شدت ناتوانی، قدرت عضلانی، الگوی راه رفتن، و نیازهای فعالیتی بیمار می‌شود.

نکته: در صورت وجود زخم باز در اندام تحتانی یا عفونت‌های پوستی باید تا رفع آنها صبر کرده و پس از آن برای قالب‌گیری مراجعه نمایید.

قالب‌گیری

پس از ارزیابی، از اندام تحتانی بیمار قالب‌گیری می‌شود تا بقیه پروسه ساخت بر اساس قالب گرفته شده از بیمار ادامه یابد.

طراحی

پس از قالب‌گیری، کارشناس ارتوپد فنی با توجه به نیازها و شرایط بیمار، بریس را طراحی، اصلاح و مواد مورد نیاز را انتخاب می‌کند.

ساخت بریس

بر اساس قالب گرفته شده، بریس KAFO در مراحل نسبتاً زیادی ساخته می‌شود. مواد مختلفی برای ساخت بریس KAFO به کار می‌روند، از جمله ترموپلاستیک، فلز و در صورت نیاز مواردی همچون مفصل، دراپ لاک، تسمه، پد زانو، چرم و غیره نیز به کار می‌رود.

زمان ساخت

زمان ساخت بریس به کلینیک ارتوپدی فنی که مراجعه کردید بستگی دارد که در کلینیک پیکره سعی کرده‌ایم با توجه به شناخت مشکلات فرد در کمترین زمان ممکن پروسه ساخت بریس KAFO را در کمتر از ۳ هفته انجام دهیم.

بریس‌ KAFO در مشهد

سوالات متداول

چه تفاوتی بین بریس KAFO و AFO وجود دارد؟

بریس KAFO از ران تا مچ پا را می‌پوشاند، در حالی که بریس AFO فقط مچ پا و کف پا را می‌پوشاند.

آیا می‌توان از بریس KAFO در حمام یا استخر استفاده کرد؟

خیر، بریس‌های KAFO ضد آب نیستند و استفاده از آنها در حمام یا استخر می‌تواند به آنها آسیب برساند.

هزینه بریس KAFO چقدر است؟

هزینه بریس KAFO به نوع و مدل آن، مواد به کار رفته در آن و محل ساخت آن بستگی دارد، برای اطلاع از هزینه دقیق با کلینیک پیکره در تماس باشید.

آیا می‌توان بریس KAFO را بدون نسخه پزشک تهیه کرد؟

خیر، بریس KAFO باید توسط متخصص ارتوپد تجویز شود.

مدت زمان استفاده از KAFO چقدر است؟

بعد از تجویز KAFO، متخصص ارتوپد شما برنامه‌ی پوشیدن مناسبی را به شما توضیح می‌دهد ولی به طور کلی توصیه می‌شود که استفاده از KAFO را با دوره‌های تقریباً ۳۰ دقیقه‌ای شروع کنید و این زمان را هر روز افزایش دهید تا به میزان مورد نظر پزشک خود برسید.

چه چیزی زیر KAFO بپوشیم؟

برای کاهش احتمال تحریک پوستی و افزایش راحتی، حتماً زیر KAFO از جوراب شلواری یا جوراب نخی بلند استفاده کنید و در هنگام استفاده، مطمئن شوید که کفش تا جایی که برایتان راحت است، سفت بسته شده باشد.

آیا می توان با بریس KAFO رانندگی کرد؟

رانندگی با KAFO، به خصوص اگر روی پای راست شما باشد، ممکن است چالش برانگیز و حتی خطرناک باشد و توصیه می‌شود تا حد امکان از انجام این کار خودداری کنید.

مشاوره و تماس با کلینیک پیکره

ساخت بریس KAFO در مشهد

کلینیک ارتوپدی فنی پیکره در مشهد با سال‌ها تجربه در ساخت و ارائه انواع بریس ارتوپدی‌ به خصوص بریس KAFO، با ارائه بهترین خدمات و مشاوره رایگان به شما کمک می‌کند تا به سلامتی خود بازگردید. کارشناسان مجرب ما با بررسی دقیق شرایط شما، بهترین نوع بریس KAFO را با استفاده از مواد باکیفیت و تکنولوژی روز دنیا برای شما طراحی کرده و در سریع‌ترین زمان آن را برای شما آماده می‌کنند.

کلینیک ارتوپدی پیکره

مشهد، خیابان کوهسنگی، کوهسنگی ۸، پلاک ۱ (ساختمان پلاتینیوم)، طبقه دوم، واحد ۷
مشهد
تلفن: ۰۵۱۳۸۸۴۹۸۸۶
آدرس اینترنتی: https://peykare.com

کلینیک پیکره

کلینیک ارتوپدی فنی پیکره مرکزی جامع برای ساخت انواع ارتز و پروتز


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


ما متخصصیم



ما متخصصیم




کلینیک پیکره

اصلاح ناهنجاریهای اسکلتی-عضلانی بدن با روشهای غیر تهاجمی، ارائه کلیه خدمات مربوط به ساخت ارتز، ساخت اندام مصنوعی و اسکن دقیق پا جهت ساخت کارآمدترین کفش ارتوپدی و کفی اختصاصی برای هر فرد.


تلفن تماس

ما اماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستیم.



آدرس ما

مشهد، خیابان کوهسنگی، کوهسنگی ۸، پلاک ۱ (ساختمان پلاتینیوم)، طبقه دوم، واحد ۷


شنبه تا پنجشنبه

۱۲:۳۰ ظهر تا ۸ شب
شنبه تا چهارشنبه
۹ صبح تا ۱۴ ظهر
پنجشنبه
تعطیل
جمعه


این مطلب را هم بخوانید  اسکن و پرینت سه بعدی برای ساخت ارتز و پروتز